Dubbele manchet met manchetknopen, maak je outfit af!

Een paar jaar geleden kreeg ik manchetknopen met mijn initialen er in gegrafeerd. Toen ik het cadeau open maakte dacht ik: wat moet ik hiermee? Ik had me nooit verdiept in manchet knopen of overhemden met een dubbele manchet. Opeens had ik een set mooie, zilver/gouden manchetknopen met mijn initialen er in gegrafeerd terwijl ik niet eens een overhemd had om ze mee te dragen. Ik moest dus op zoek naar een shirt want ik kwam er achter dat manchetknopen een kostuum echt af maken. Nu, 3 jaar verder heb ik een rek vol dubbele manchet overhemden  met als laatste aanwinst een zwarte.

dubbele manchet met manchet knopenNiet veel mensen dragen tegenwoordig nog dubbele manchet overhemden maar het valt dragers gelijk op als iemand anders het ook heeft. Een dubbele manchet met manchetknopen maakt een outfit af, voeg hier een passende dasspeld aan toe en je kostuum is compleet.

Bij een kostuum wordt vaak gedacht aan een colbert met pantalon, een mooi overhemd, schoenen en riem. Ik vind dat je ook moet nadenken over de accessoires zoals manchetknopen, een dasspeld of een pochet. Daarnaast zijn ook een gilet en een passende riem bij je schoenen erg belangrijk. Uiteraard kun je met een kostuum erg netjes voor de dag komen maar de accessoires maken de man.dasspeld

Overdressed of underdressed naar een meting

Vaak hoor ik gezegd worden dat overdressed de klant afschrikt en het beter is je aan te passen aan de kledingstijl van de persoon die je bezoekt of de sfeer van het bezoek. In sommige markten geld deze regel wel, namelijk als je een product verkoopt en wilt overkomen als de voordeligste. Ik heb namelijk in de bouw gewerkt en daar konden klanten het niet waarderen als je er te netjes uit zag, dit werd al snel geassocieerd met te “gladjes” en te duur.

In een markt met hoger geprijsde producten wil de klant zich graag belangrijk voelen. In dit geval is het beter om overdressed te zijn. Stel de klant heeft een traditionele mind-set, hij draagt een stropdas en jij verschijnt op een afspraak zonder das. Deze klant zal dan denken dat je de afspraak niet belangrijk genoeg vind. In deze gevallen geven manchet knopen, een giletje of een dasspeld jou outfit een extra touch waardoor een klant ziet dat jij tijd in je outfit hebt gestoken.manchetknopen

Overhemd met dubbele manchet

De eerste stap is het kopen van een overhemd met dubbele manchet. Zoals gezegd begon ik met de manchetknopen maar dit is de omgekeerde volgorde. Tevens krijg je bij de aankoop van een dubbele manchet vaak bachelor knots, dit zijn gevlochten manchetknopen. Je hoeft dus niet direct manchetknopen aan te schaffen.

Mijn kast hangt tegenwoordig vol met overhemden met dubbele manchet maar de enige kleur die ontbrak was een zwarte, deze kon ik nergens vinden. Ik heb erg lang gezocht om een mooie te vinden en kwam deze uiteindelijk tegen op deze website:
https://www.hemdvoorhem.nl/

Comments

comments

Geef een reactie