Ossenhaas in rodewijnsaus, spinazie met walnoten pesto en friet van zoete aardappel
Verwarm de oven voor op 200 graden
Friet van zoete aardappel
Snij plakken van ongeveer 1cm dik van de zoete aardappel en snijd deze vervolgens in reepjes. Doe deze in een grote kom en meng ze met kokosolie. Doe hier vervolgens grof zout, paprika poeder en tijm bij en zorg ervoor dat elk frietje wat van deze kruiden heeft. Leg de freitjes op bak folie op een bakplaat en stop ze voor 20 min in de oven, vervolgens laat je de oven nog 5-10 min roosteren.
Pesto maken
Doe 3 handen vol met ongebakken noten melange (walnoten, cashew noten, peca noten, macedemia’s) in een keuken machine, laat deze de noten fijn malen. Doe hier vervolgens een hand vol olijven bij en wat teentjes knoflook. Voeg wat olijf olie toe en een hand rauwe spinazie en laat het geheel malen tot een pesto.
Spinazie wokken
Zet een wokpan op laag vuur met een bodempje olijf olie. Voeg hier 400gr spinazie aan toe. Doe dit wel handje voor handje zodat de spinazie langzaam klein word in de pan en er zo meer bij past. Voeg 2 handen taugé toe en een fijn gesneden rode paprika. Voeg een kip bouillon blokje en knoflook poeder toe en wok dit rustig op laag vuur. Voeg een minuut voor serveren de zelf gemaakte pesto toe en wok dit mee.
Ossenhaas bereiden
Zet een braad- of koekenpan op hoog vuur met olijf olie en bak boter. Laat dit goed warm worden en schroei vervolgens de ossenhaas 2 minuten per kant dicht. Wikkel de ossenhaas vervolgens in zilverpapier en laat deze rusten. Doe een klontje bak boter extra in de pan en voeg hier rustig rode wijn aan toe, ongeveer een halve fles, zet de pan uit en laat dit licht stollen.
Bord opmaken
Maak het bord op met een bolletje spinazie met pesto. Leg er wat friet van zoete aardappel naast. Tot slot leg je de ossenhaas op het bord en giet hier de rode wijnsaus overheen.
Voor sommige onderdelen van recepten doe ik ideeën op uit het Paleo boek, klik hier voor meer recepten uit dit boek
Eet smakelijk