My Clean Recipes
Hi, ik ben Iris, 23 jaar, fysiotherapeute en oprichtster van mycleanrecipes. Met mijn passie voor gezonde voeding hoop ik mensen te inspireren en te stimuleren om beter voor zichzelf te zorgen. Ik ben naast een keukenprinses een fanatiek CrossFitter en baseer mijn gerechten veelal op de principes van De Voedselzandloper. Behalve dat mijn voeding gezond moet zijn, vind ik het ook belangrijk dat het mijn spierherstel bevorderd.
Ik ben ontzettend enthousiast over het feit dat ik jullie eenmaal per week mag inspireren met een heerlijk gerecht. Ik zal proberen een goede afwisseling maken tussen ontbijt, lunch, snacks en diner recepten, maar jullie input is altijd welkom. Dus mocht je ergens behoefte aan hebben, of graag een recept ziet met een bepaald ingrediënt, schroom niet om een reactie achter te laten of een mailtje te sturen naar mycleanrecipes@gmail.com
Recept voor de herfst
Voor nu heb ik een gerecht gemaakt met een van mijn eigen favoriete ingrediënten: zoete bataat. Zeker nu de herfst weer in aantocht is waardeer ik de smaak van deze zoete groente extra veel. En in combinatie met zelfgemaakte tonijnsalade….
Zoete bataat met zelfgemaakte tonijnsalade
Nodig voor 1 persoonsgerecht
- 1 zoete bataat (zoete aardappel)
- 1 blikje tonijn op water, uitgelekt
- 1/2 avocado
- 2 bosuitjes, gesneden
- 1 kleine tomaat, in blokjes
- 1 el magere kwark of griekse yoghurt
- 50g doperwten, gekookt
- verse bieslook
- peper/zout
- 1 el olijfolie
Bereiding zoete bataat
Warm de oven voor op 200 graden. Was de zoete bataat goed en wikkel hem in aluminiumfolie. Prik wat gaatjes in de bataat, besprenkel hem met olijfolie en rooster hem in +- 45minuten gaar.
Bereiding tonijnsalade
Meng in een kom de tonijn met de avocado, bosui, tomaat, kwark, bieslook en peper/zout naar smaak. Kook de doperwtjes. Doe de helft van de doperwtjes door het tonijnmengsel en gebruik de rest als garnering.
Snijd in de lengte een inkeping in de bataat en hol deze voor ongeveer de helft uit. Vul de bataat met het tonijnmengsel en garneer met wat extra bieslook en doperwten.
Enjoy!
Voor meer gezonde inspiratie kan je het Paleo kookboek lezen.